10.oktobrī 1.c klases skolēni, atzīmējot Putras dienu, devās uz muzeju, lai vairāk uzzinātu par graudaugu produktu nozīmību cilvēka veselības stiprināšanā. Skolotājas Velga stāsta tā: "Nodarbībā bērni ar interesi noklausījās, kādas ir putras, kā tās var pagatavot un kāds labums organismam. Bērni apskatīja, kādus darbarīkus latvieši izmantoja senos laikos, lai iegūtu graudus un tos apstrādātu. Tad notika lielā putras vārīšana. Skolēni nosauca, kas nepieciešams, lai izdotos garda putra, un muzeja saimniecīte visu ielika katlā. Kamēr putra gatavojās, skolēni dziedāja dziesmas, minēja mīklas un gāja rotaļās par putras vārīšanu. Visiem kopā izdevās garda putra. Bērni saprata, ka arī mūsdienās putra ir veselīgs un populārs ēdiens."