Ēnu dienā - Skola2022

Pāriet uz saturu

Ēnu dienā

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Aprīlis
6.aprīlī visā Latvijā norisinājās JA Latvia organizētā Ēnu diena, kurā aktīvi piedalījās arī mūsu skolas skolēni. Šogad Ēnu diena pēc divu gadu pārtraukuma atkal norisinājās klātienē, tādēļ daudzi ēnu devēji to pat nosauca par svētku dienu. Varēja vērot ieinteresētību un atsaucību no ēnu devēju puses. Piedāvāto profesiju klāsts bija ļoti plašs un daudzveidīgs, bet tie skolēni, kuriem no piedāvājuma nekas nelikās saistošs, paši sameklēja savus ēnu devējus.
Mūsu jaunieši ēnoja Liepājas pilsētas domē - priekšsēdētāja vietnieku A.Deksni un juridiskās nodaļas speciālistus, sabiedrisko attiecību speciālistu koncertzālē "Lielais Dzintars"; darbiniekus uzņēmumos "AE Partner", "CTB", "Wurth", "Scan Plast Latvia", "Liepājas Papīrs" un citos. Radošie jaunieši izvēlējās iepazīties ar aktiera profesiju Liepājas teātrī un Liepājas Leļļu teātrī, bet tie, kuriem tuvāka ir drošība un militārā joma, ēnoja Valsts policijā un Zemessardzes 44. kājnieku bataljonā.
Attālums nav šķērslis, lai iepazītu interesējošo profesiju, tādēļ mūsējos varēja sastapt arī Dienvidkurzemes novadā - Aizputē un Grobiņā, kā arī Rīgā, kur interesenti viesojās TV3 un Latvijas Radio 5 studijās un IT uzņēmumā "White Cryption".
Skolēni Ēnu dienu novērtē kā ļoti jauku, iedvesmojošu un noderīgu pasākumu, jo ļauj iepazīties ar reālo darba vidi, saprast vai konkrētā profesija varētu būt nākotnes izvēle.
Atgriezties pie satura