Debatējam Jelgavā - Skola2018

Pāriet uz saturu

Galvenā izvēlne:

Debatējam Jelgavā

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Aprīlis
14.aprīlī divas mūsu skolas debašu komandas devās uz Nacionālo debašu turnīru Jelgavā. Turnīrā piedalījās 15 komandas, kas debatēja latviešu valodā, un 14 komandas, kas debatēja angļu valodā, kopā pulcējot apmēram 90 skolēnus no visas Latvijas. Turnīra rezolūcija bija - "Eiropas Savienība piedzīvo / nepiedzīvo demokrātijas krīzi".

Kā īpašs pārsteigums turnīrā bija Eiropas Parlamenta organizētā aktivitāte, lai rosinātu jauniešus domāt par piedalīšanos vēlēšanās. Kā īpašie viesi pasākumā piedalījās Eiropas Parlamenta deputāts Artis Pabriks un Centrālās vēlēšanu komisijas pārstāvji. Pasākums izvērtās pozitīvs un enerģisks, sniedzot iedvesmu pusfināla dalībniekiem, dodoties tālākajās cīņās.

Mūsu skolas debatētāji ieguva pa vienai uzvarai debašu riņķos, tomēr turnīra uzvaras laurus latviešu valodas debatēs plūca Cēsu Valsts ģimnāzijas komanda un angļu debatēs - Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas komanda.

Debašu treneres K.Sila un A.Līva izsaka pateicību mūsu skolas lieliskajiem debatētājiem - Lotei Annai S., Samantai B., Emijai P., Robertam D., Katrīnai L., Nilam Š.

Debašu fakultatīvs J.Čakstes Liepājas pilsētas 10.vidusskolā šogad notiek pie divām skolotājām – Kintijas Silas un Aijas Līvas. Ikviens skolēns, kam šobrīd ir radusies vēlme attīstīt savas uzstāšanās un argumentācijas spējas, ir laipni aicināts pie abām skolotājām, lai, kopā strādājot, sasniegtu savus mērķus un padarītu skolu vēl lepnāku, veicinot arvien jaunus panākumus.
Atgriezties pie satura | Atgriezties galvenajā izvēlnē